Autisme coaching voor jongeren 

Als je hulp kan gebruiken bij het zoeken van de juiste weg

Direct een GRATIS gesprek inplannen 
Heb je een kind in de (bijna) puberleeftijd? Merk je aan je kind dat het dagelijks leven lastig is? Als ouder loop je waarschijnlijk ook tegen veel dingen aan. Je weet bijvoorbeeld niet hoe je dingen kan oplossen. Of waar je de hulp vandaan kan halen. Hierdoor ga je je zorgen maken om je kind. Dit is natuurlijk niet fijn. 

Herken je één of meerdere van de onderstaande punten?

Heeft te veel prikkels op school?

Je kind ervaart op school te veel prikkels. Het is bijvoorbeeld te druk in de klas, tijdens het wisselen van de les zijn de gangen vol mensen, of tijdens de (lunch)pauze is er in de aula geen rustig plekje. 

Allemaal punten waardoor naar school gaan als vervelend wordt ervaren. 

Mist structuur in het dagelijks leven?

Plannen maken kan lastig zijn (bijvoorbeeld huiswerk maken). Of tijdens een vakantie heb je moeite bij het indelen van de dagen. Er zijn te veel momenten van verveling. ("niet ingevulde tijd")

Zegt ja, maar doet nee...

Heb je je kamer opgeruimd?. Het antwoord van je kind is "ja", maar ná een check blijkt dit niet het geval te zijn. Dit kan natuurlijk ook  zijn met huiswerk, schoonmaken of andere kleding aan doen. 

Accepteert het autisme niet

Je kind heeft moeite met het accepteren van "het stempel" autisme.  

Dus weet hier niet zo goed mee om te gaan. Of  ziet  alleen de negatieve kanten van autisme. (Ja - echt - er zitten ook positieve kanten aan ! )

Kan niet stoppen met gamen of een andere hobby

Je hebt al 3 keer geroepen om naar beneden te komen voor het eten, maar je kind komt maar niet. Omdat het "lastig is" om te stoppen met gamen. Of dit te moeten onderbreken voor het avondeten. 

Wat kan ik voor je betekenen?

Herkende je één of meerdere van de bovenstaande punten? In de meeste gevallen ben je als ouder lang bezig om daarvoor een passende oplossing te vinden. Vaak is de weg ernaar toe lastig. Er zijn op veel vlakken vele mogelijke oplossingen, maar niet alles werkt bij jouw kind. Waar begin je dan mee? Nog een veel belangrijkere vraag. Wat werkt nu goed bij jou kind?


Ik kan je helpen om de weg naar de oplossing eenvoudiger te maken. Als ervaringsdeskundige en gecertificeerd autisme coach kunnen we een traject starten. 

Hoe werkt zo'n coaching traject?

Een coaching traject is heel persoonlijk. Dat komt omdat er veel verschillende soorten & kenmerken van autisme zijn. De hulpvragen en uitdagingen van de ouders en jongeren zijn verschillend. Daarom is een coaching traject voor iedereen anders.  De een heeft behoefte aan een luisterend oor. De andere krijgt van mij meer praktische hulp. In sommige gevallen is het observeren van gedrag (thuis of op school) een belangrijk onderdeel. Zo kan ik nog beter zien waar de uitdaging zit. En hoe dit opgelost kan worden. 


Een coaching traject begint altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Bijvoorbeeld in vorm van een video-gesprek. We bespreken dan de uitdagingen en doelen. Aan de hand van dit gesprek kies je als ouder/jongere of je het traject wilt starten. 

Jeffrey, Ik wil graag een kennismakingsgesprek met je inplannen 

arrow_drop_up arrow_drop_down