Ben jij een ouder van een kind of tiener tussen de leeftijd van 8 en 24 jaar, en merk je dat het dagelijkse leven voor jou en je zoon of dochter soms een uitdaging vormt? Als ouder loop je waarschijnlijk tegen allerlei vraagstukken aan. Je hebt wellicht het gevoel dat je niet weet hoe je bepaalde situaties kunt aanpakken, of waar je de juiste hulp vandaan kunt halen. Deze onzekerheid kan veel zorgen met zich meebrengen, en dat is begrijpelijk.
Aangezien Jeffrey zelf autisme heeft, kan hij vanuit zijn eigen ervaringen hulp aanbieden. Zo heeft hij veel dingen ook meegemaakt. En daar in de meeste gevallen een oplossing voor. De coaching van Jeffrey is op maat, iedereen met autisme verschilt van elkaar.
Je weet als ouder niet wat je moet doen...
Heb je je kamer opgeruimd?. Het antwoord van je kind is "ja", maar ná een check blijkt dit niet het geval te zijn. Dit kan natuurlijk ook zijn met huiswerk, schoonmaken of andere kleding aan doen. Dit is vooral herkenbaar bij jongen kinderen.
Herkende je één of meerdere van de bovenstaande punten? In de meeste gevallen ben je als ouder lang bezig om daarvoor een passende oplossing te vinden. Vaak is de weg ernaar toe lastig. Er zijn op veel vlakken vele mogelijke oplossingen, maar niet alles werkt bij jouw kind. Waar begin je dan mee? Nog een veel belangrijkere vraag. Wat werkt nu goed bij jou kind?
Jeffrey Wijkhuisen kan je daarbij helpen, omdat...
Afgelopen maanden heeft onze zoon wekelijks een coaching sessie gehad van Jeffrey. Hij is hierdoor gegroeid en staat steviger in zijn schoenen. Jeffrey kwam bij ons aan huis, waardoor de vertrouwensband er al snel was tussen onze zoon en Jeffrey.
Jeffrey is een ervaringsdeskundige die precies weet wat een kind nodig heeft. Hij weet op een vriendelijke en duidelijke manier de boodschap mee te geven. En een kind wegwijs te maken in allerlei aspecten van het leven
Mijn traject bij Passie en Autisme heeft mij heel erg veel geholpen. Na mijn diagnose van autisme wist ik wel wat ik had, maar niet hoe ik hiermee het beste om kon gaan. Vooral met alle prikkels die er zijn en mijn hoofd die vol zit met gedachten.
Jeffrey heeft mij hierin heel goed begeleid, door middel van opdrachten en gesprekken. Zo kwamen we samen te weten wat mij nou eigenlijk dwars zat, of waarvan ik juist heel blij wordt en belangrijk vind in mijn leven. Hij was altijd bereikbaar en heeft altijd voor mij klaar gestaan. Het was heel fijn om gecoacht te worden door iemand die zelf ook autisme heeft en snapt wat jij voelt en denkt.
Een van de dingen die mij het meest is bijgebleven is onze zoektocht naar mijn passies; waar word ik nu heel blij van, wat maakt dat ik de tijd vergeet als ik ermee bezig ben. Het is heel goed om zulke dingen te ontdekken, je leert jezelf beter kennen. En zolang ik mijzelf en mijn passies blijf volgen, kan ik heel de wereld aan.
Een coaching traject is heel persoonlijk. Dat komt omdat er veel verschillende soorten & kenmerken van autisme zijn. De hulpvragen en uitdagingen van de ouders en jongeren zijn verschillend. Daarom is een coaching traject voor iedereen anders. De een heeft behoefte aan een luisterend oor. De andere krijgt van mij meer praktische hulp. In sommige gevallen is het observeren van gedrag (thuis of op school) een belangrijk onderdeel. Zo kan ik nog beter zien waar de uitdaging zit. En hoe dit opgelost kan worden.
Een coaching traject begint altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Bijvoorbeeld in vorm van een video-gesprek. We bespreken dan de uitdagingen en doelen. Aan de hand van dit gesprek kies je als ouder/kind of je het traject wilt starten.
Op dit moment ben ik gelukkig en voel mij goed. Daarnaast heb ik de juiste mensen om mij heen, maar in mijn jeugd is dat heel anders geweest... Ik was anders dan anderen. Dit zorgde voor een hele moeilijke tijd. Hierover vertel ik in de TV uitzending (Omroep EO).