Lezing over autisme

Ervaringsverhaal en praktische tips

De volgende lezingen kan je boeken

Power lezing 

In deze lezing verteld Jeffrey over de moeilijkste tijd van zijn leven. Door zijn autisme was de schoolperiode erg moeilijk. Hij werd veel gepest en kreeg daardoor weinig zelfvertrouwen. In dezelfde periode kreeg Jeffrey een passie voor goochelen. Gaf dit Jeffrey zelfvertrouwen? En waarom was de periode na school zo dol-fijn? Daarnaast verteld Jeffrey ook over zijn ondernemerschap. Soms heeft hij een show voor ruim 100 luidruchtige kinderen. Hoe gaat hij daar mee om?


Duur: 35 minuten 

Solo lezing

In deze lezing verteld Jeffrey over zijn leven aan de hand van 5 belangrijke fases. Het begint over de moeilijkste tijd van zijn leven.


Jaren lang is Jeffrey ongelukkig geweest. En is hij nu heel gelukkig? Wat heeft er dan voor gezorgd dat dit nu zo is? In deze lezing geeft Jeffrey praktische voorbeelden, die voor hem werken. Zij  zorgen dat er structuur en overzicht is. Of hij nu Jeffrey is of Goochelaar Jeffrey! In deze lezing is er ook de gelegenheid om vragen te stellen. Ohja, en natuurlijk zijn er magische momenten tussendoor!


Duur: 1 uur of 2 x 45 minuten 

Moeder & kind lezing 

Een unieke lezing, waar moeder en kind op het “podium”  staan, om de verhalen van beide kanten te horen. Jeffrey en Sandra (moeder) zullen beide hun ervaringen vertellen aan de hand van 5 fases. Door deze combinatie van verhalen krijg je een uniek verhaal te horen. Hoe was Jeffrey zijn schooltijd en hoe ging Sandra daarmee om (die namens moeder en vader spreekt)?


En het dol-fijn moment in het leven van Jeffrey was voor beide een bijzondere ervaring. En dan het ondernemerschap van Jeffrey…  Hoe gaan ze daarmee om? In deze lezing is er ook de gelegenheid om vragen te stellen. Ohja, en natuurlijk zijn er magische momenten tussendoor!


Duur: 2 x 1 uur 

"Mooi jouw verhaal te horen en soms pijnlijk confronterend"

Ik was er met een vriendin.  Zij werk in het speciaal onderwijs cluster 3 en ik binnen een beschermde woonvorm.

Wat ons het meeste bij is gebleven: Jouw gedrevenheid en passie, Mooi jouw verhaal te horen en soms pijnlijk confronterend, passie is van groot belang! We gingen vol ideeën naar buiten en vandaag is jouw lezing ook nog in mijn hoofd. Zou zo graag mijn collega's en cliënten met je in contact  brengen. Dat stuk ga ik nog eens goed overdenken.


- Inge - 

"Toen je over je schooltijd vertelde was ik erg emotioneel"
Dankjewel voor de fantastische avond. Onze zoon Jasper is autistisch en wat een herkenbaarheid in wat jij vertelde. Toen je over je schooltijd vertelde was ik erg emotioneel. Ik heb het echt ervaren als een fijne leerzame en inspirerende avond. Zo knap van je hoe je dit allemaal verteld en organiseert. Zo mooi gesproken serieus maar ook met humor en een beetje zelfspot. Ik hou d'r van. Echt super gedaan. Zou zelf ook weleens zo'n blauw jasje willen hebben. Haha. Als er een vervolg op deze avond komt zal ik zeer zeker aanwezig zijn. Ook in je platform heb ik zeer veel interesse.


- Edith - 

"En de indeling in fases het heeft mij van begin tot eind geboeid"
Het was echt heel bijzonder omdat je zo sterk bent om je kwetsbaarheid te tonen. Degene die er waren konden zich hierdoor ook uitspreken over hun zorgen omtrent het fenomeen autisme. En idd iedereen krijgt er mee te maken ,dus als het niet in je familie is ook op het werk. En wat jij zo mooi verwoordde “mijn passie is hetgeen mij redt“. En de indeling in fases het heeft mij van begin tot eind geboeid.


- Emmy -

Offerte aanvragen >>>