Autisme begeleider

Op zoek naar een autisme coach voor kinderen/jongeren?

Jeffrey Wijkhuisen is autisme coach en ervaringsdeskundige

Autisme begeleider

Wat is autisme coaching?

Een autisme coach zal een kind/jongeren begeleiden bij zijn persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van de behoefte van de cliënt (en ouders) zal de coaching hierop aangepast worden. Zodat het traject goed aansluit bij de wensen. Daarnaast zullen de ouders worden ondersteund om de tips/adviezen in het dagelijks leven toe te passen. 
Ben je ouder van een kind/jongeren met autisme? Merk je aan je zoon/dochter dat het dagelijks leven lastig is? Als ouder loop je waarschijnlijk ook tegen veel dingen aan. Je weet bijvoorbeeld niet hoe je dingen kan oplossen. Of waar je de hulp vandaan kan halen. Hierdoor ga je je zorgen maken om je kind. Dit is natuurlijk niet fijn. 

Herken je één of meerdere van de onderstaande dingen?

Heeft te veel prikkels op school/opleiding?

Je kind ervaart op school/opleiding te veel prikkels. Het is bijvoorbeeld te druk in de klas. Of zijn er dingen niet duidelijk op een schooldag. Een puberkind kan ook las hebben van het wisselen van de les (drukte op de gangen) of tijdens de (lunch)pauze is er in de aula geen rustig plekje. Allemaal punten waardoor naar school gaan als vervelend wordt ervaren. 

Je weet als ouder niet wat je moet doen...

Als ouder weet je soms niet wat je moet gaan doen. Je hebt verschillende opties uitgetest, maar het blijkt niet te werken. Hoe kan dat nu? 

Zegt ja, maar doet nee...

Heb je je kamer opgeruimd?. Het antwoord van je kind is "ja", maar ná een check blijkt dit niet het geval te zijn. Dit kan natuurlijk ook zijn met huiswerk, schoonmaken of andere kleding aan doen. Dit is vooral herkenbaar bij jongen kinderen. 

Accepteert het autisme niet

Je zoon/dochter heeft moeite met het accepteren van "het stempel" autisme.  Dus weet hier niet zo goed mee om te gaan. Of  ziet  alleen de negatieve kanten van autisme. (Ja - echt - er zitten ook positieve kanten aan!)

Niet luisteren...

Je hebt al 3 keer geroepen om naar beneden te komen voor het eten, maar je kind komt maar niet. Omdat het "lastig is" om te stoppen/onderbreken met zijn activiteit.

Waarom Jeffrey Wijkhuisen?

Herkende je één of meerdere van de bovenstaande punten? In de meeste gevallen ben je als ouder lang bezig om daarvoor een passende oplossing te vinden. Vaak is de weg ernaar toe lastig. Er zijn op veel vlakken vele mogelijke oplossingen, maar niet alles werkt bij jouw kind. Waar begin je dan mee? Nog een veel belangrijkere vraag. Wat werkt nu goed bij jou kind?


Jeffrey Wijkhuisen kan je daarbij helpen, omdat...

  • hij zelf autisme heeft
  • gediplomeerd autisme coach is
  • gediplomeerd ervaringsdeskundige is
  • hij weet waar ouders tegenaan lopen 
  • hij een boek heeft geschreven over zijn autisme 'Ik ga geen boek schrijven'
  • niet werkt volgens een boekje, maar kijkt wat een kind nodig heeft
  • ambulant werkt door heel Nederland

Mijn werkwijze 

1. Kennismakingsgesprek

In het GRATIS 15-minuten durende telefoongesprek bespreken we de huidige situatie. Wat zijn de uitdagingen? Aan het einde van het gesprek zal Jeffrey je adviseren in de volgende stap.

2. Intakegesprek 

Ná het kennismakingsgesprek kan Jeffrey je adviseren om een intakegesprek in te plannen. Tijdens het intakegesprek gaat Jeffrey in gesprek met de ouders en kind (los van elkaar). Binnen 2 weken krijg je een begeleidingsplan en eventueel voor een coachingtraject. 

3. Coachingtraject 

Tijd voor het traject! Het traject duurt minimaal 3maanden. We werken aan de doelen die staan in het begeleidingsplan. Jeffrey werkt niet vanuit een boekje, maar op basis van kennis en eigen ervaringen. De werkwijze van Jeffrey kan in vorm van gesprekken zijn, maar ook praktische hulp. Dit is geheel afhankelijk wat het kind nodig heeft. 

Hoe werkt zo'n coaching traject?

Een coaching traject is heel persoonlijk. Dat komt omdat er veel verschillende soorten & kenmerken van autisme zijn. De hulpvragen en uitdagingen van de ouders en jongeren zijn verschillend. Daarom is een coaching traject voor iedereen anders.  De een heeft behoefte aan een luisterend oor. De andere krijgt van mij meer praktische hulp. In sommige gevallen is het observeren van gedrag (thuis of op school) een belangrijk onderdeel. Zo kan ik nog beter zien waar de uitdaging zit. En hoe dit opgelost kan worden. 


Een coaching traject begint altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Bijvoorbeeld in vorm van een video-gesprek. We bespreken dan de uitdagingen en doelen. Aan de hand van dit gesprek kies je als ouder/kind of je het traject wilt starten. 

Wie is Jeffrey Wijkhuisen?

Mijn naam is Jeffrey Wijkhuisen (geboren in 1991) en ik ben zzp'er van meerdere ondernemingen. Waaronder Passie & Autisme (Ervaringsdeskundige en autisme coach). 


Op dit moment ben ik gelukkig en voel mij goed. Daarnaast heb ik  de juiste mensen om mij heen, maar in mijn jeugd is dat heel anders geweest... Ik was anders dan anderen. Dit zorgde voor een hele moeilijke tijd. Hierover vertel ik in de TV uitzending (Omroep EO). 

Ik wil graag in contact komen met Jeffrey