Autisme begeleider

Op zoek naar een autisme coach voor kinderen/jongeren?

Jeffrey Wijkhuisen is autisme coach en ervaringsdeskundige

Autisme begeleider

Wat is autisme coaching?

Een autisme coach zal een kind/jongeren begeleiden bij zijn persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van de behoefte van de cliënt (en ouders) zal de coaching hierop aangepast worden. Zodat het traject goed aansluit bij de wensen. Daarnaast zullen de ouders worden ondersteund om de tips/adviezen in het dagelijks leven toe te passen. 

Wie kan ik helpen?

Ben jij een ouder van een kind of tiener tussen de leeftijd van 8 en 24 jaar, en merk je dat het dagelijkse leven voor jou en je zoon of dochter soms een uitdaging vormt? Als ouder loop je waarschijnlijk tegen allerlei vraagstukken aan. Je hebt wellicht het gevoel dat je niet weet hoe je bepaalde situaties kunt aanpakken, of waar je de juiste hulp vandaan kunt halen. Deze onzekerheid kan veel zorgen met zich meebrengen, en dat is begrijpelijk.


Aangezien Jeffrey zelf autisme heeft, kan hij vanuit zijn eigen ervaringen hulp aanbieden. Zo heeft hij veel dingen ook meegemaakt. En daar in de meeste gevallen een oplossing voor. De coaching van Jeffrey is op maat, iedereen met autisme verschilt van elkaar.

Herken je één of meerdere van de onderstaande dingen?

Te veel prikkels of onrustig in het hoofd

Voor mensen met autisme kunnen zintuiglijke prikkels zoals geluiden, geuren en aanrakingen intenser zijn. Dit kan leiden tot stress en overbelasting. Anderen met autisme kunnen juist minder gevoelig zijn voor prikkels. Het begrijpen en respecteren van deze individuele sensitiviteit is essentieel.

Je weet als ouder niet wat je moet doen...

Als ouder weet je soms niet wat je moet gaan doen. Je hebt verschillende opties uitgetest, maar het blijkt niet te werken. Hoe kan dat nu? 

Zegt ja, maar doet nee...

Heb je je kamer opgeruimd?. Het antwoord van je kind is "ja", maar ná een check blijkt dit niet het geval te zijn. Dit kan natuurlijk ook zijn met huiswerk, schoonmaken of andere kleding aan doen. Dit is vooral herkenbaar bij jongen kinderen. 

Accepteert het autisme niet

Je zoon/dochter heeft moeite met het accepteren van "het stempel" autisme.  Dus weet hier niet zo goed mee om te gaan. Of  ziet  alleen de negatieve kanten van autisme. (Ja - echt - er zitten ook positieve kanten aan!)

Niet luisteren...

Je hebt al 3 keer geroepen om naar beneden te komen voor het eten, maar je kind komt maar niet. Omdat het "lastig is" om te stoppen/onderbreken met zijn activiteit.

Waarom Jeffrey Wijkhuisen?

Herkende je één of meerdere van de bovenstaande punten? In de meeste gevallen ben je als ouder lang bezig om daarvoor een passende oplossing te vinden. Vaak is de weg ernaar toe lastig. Er zijn op veel vlakken vele mogelijke oplossingen, maar niet alles werkt bij jouw kind. Waar begin je dan mee? Nog een veel belangrijkere vraag. Wat werkt nu goed bij jou kind?


Jeffrey Wijkhuisen kan je daarbij helpen, omdat...

  • hij zelf autisme heeft
  • gediplomeerd autisme coach is
  • gediplomeerd ervaringsdeskundige is
  • hij weet waar ouders tegenaan lopen 
  • hij een boek heeft geschreven over zijn autisme 'Ik ga geen boek schrijven'
  • niet werkt volgens een boekje, maar kijkt wat een kind/jongere nodig heeft
  • ambulant werkt

Afgelopen maanden heeft onze zoon wekelijks een coaching sessie gehad van Jeffrey. Hij is hierdoor gegroeid en staat steviger in zijn schoenen. Jeffrey kwam bij ons aan huis, waardoor de vertrouwensband er al snel was tussen onze zoon en Jeffrey.


Jeffrey is een ervaringsdeskundige die precies weet wat een kind nodig heeft. Hij weet op een vriendelijke en duidelijke manier de boodschap mee te geven. En een kind wegwijs te maken in allerlei aspecten van het leven

Client: Jongen 12 jaar

Mijn werkwijze 

1. Kennismakingsgesprek

In het GRATIS 15-minuten durende telefoongesprek bespreken we de huidige situatie. Wat zijn de uitdagingen? Aan het einde van het gesprek zal Jeffrey je adviseren in de volgende stap.

2. Intakegesprek 

Ná het kennismakingsgesprek kan Jeffrey je adviseren om een intakegesprek in te plannen. Tijdens het intakegesprek gaat Jeffrey in gesprek met de ouders en kind (los van elkaar). Binnen 2 weken krijg je een begeleidingsplan en eventueel voor een coachingtraject. 

3. Coachingtraject 

Tijd voor het traject! Het traject duurt minimaal 3maanden. We werken aan de doelen die staan in het begeleidingsplan. Jeffrey werkt niet vanuit een boekje, maar op basis van kennis en eigen ervaringen. De werkwijze van Jeffrey kan in vorm van gesprekken zijn, maar ook praktische hulp. Dit is geheel afhankelijk wat het kind nodig heeft. 

Hoe werkt zo'n coaching traject?

Een coaching traject is heel persoonlijk. Dat komt omdat er veel verschillende soorten & kenmerken van autisme zijn. De hulpvragen en uitdagingen van de ouders en jongeren zijn verschillend. Daarom is een coaching traject voor iedereen anders.  De een heeft behoefte aan een luisterend oor. De andere krijgt van mij meer praktische hulp. In sommige gevallen is het observeren van gedrag (thuis of op school) een belangrijk onderdeel. Zo kan ik nog beter zien waar de uitdaging zit. En hoe dit opgelost kan worden. 


Een coaching traject begint altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Bijvoorbeeld in vorm van een video-gesprek. We bespreken dan de uitdagingen en doelen. Aan de hand van dit gesprek kies je als ouder/kind of je het traject wilt starten. 

Wie is Jeffrey Wijkhuisen?

Mijn naam is Jeffrey Wijkhuisen (geboren in 1991) en ik ben zzp'er van meerdere ondernemingen. Waaronder Passie & Autisme (Ervaringsdeskundige en autisme coach). 


Op dit moment ben ik gelukkig en voel mij goed. Daarnaast heb ik  de juiste mensen om mij heen, maar in mijn jeugd is dat heel anders geweest... Ik was anders dan anderen. Dit zorgde voor een hele moeilijke tijd. Hierover vertel ik in de TV uitzending (Omroep EO). 

Ik wil graag in contact komen met Jeffrey